Huda Črna (2016)

  • od 8. junija ob 9.00 do 13. junija ob 23.59
  • 1h 8m

Film je na voljo samostojno ali v paketu. Za nakup paketa klikni na Divji horder.

Blagodušni zdravnik (Alan Hofmanis, nekoč Newyorčan, danes producent, igralec in ambasador ugandskega Wakaliwooda po svetu) se pod budnim očesom dečka Wesleyja Snipesa uri v borilnih veščinah in tehnikah komandosov. Spopasti se mora s cestno bojevnico Bad Black, vodjo tolpe, ki vlada ulicam Wakalige. V tem slumu v ugandski prestolnici Kampali domuje samorastniški studio Wakaliwood, kjer režiser samouk Isaac Godfrey Geoffrey Nabwana alias “ugandski Tarantino” in njegova ekipa iz čistega nič ustvarjajo najbolj ponorele in noro zabavne no-budget DIY akcijske komedije, ker jih je svet videl. Huda Črna je obsedla festivalska občinstva širom sveta in obveljala za takojšnjo kultno klasiko.

“Eksplozivna mešanica solidnega kungfuja, veličastno slabih posebnih učinkov in hudičevo smešne naracije je hkrati začinjena z ganljivo dramo in ostro družbeno kritiko, ki jo povzdigneta visoko nad golo noviteto. Zagotovo bo navdušil vse polnočne filmske ekscentrike, hkrati pa si še kako zasluži resno pozornost cinefilov, cineastov in filmskih teoretikov. /…/ Nabwana je v zadnjih 15 letih posnel že skoraj 40 celovečernih filmov. Od leta 2011 je njegov najtesnejši sodelavec Alan Hofmanis, filmski vseznalec iz New Yorka, ki je nekoč videl napovednik režiserjevega filma Who Killed Captain Alex in se kmalu zatem nenapovedano pojavil na njegovem pragu v Ugandi.”
– Richard Kuipers, Variety

Film je del Festivala žanrskega filma Kurja Polt. Organizira Društvo za širjenje filmske kulture Kurja Polt v koprodukciji s Kinodvorom in Slovensko kinoteko.

Jezik(i)

angleščina in lugandščina, s slovenskimi in angleškimi podnapisi